• 2016.PODIUM OP ZUID 2_edited.jpg
  • city-stage-8-september 2a.jpg
  • band_edited.jpg
  • Scharmer kop 2a.jpg
  • TodN 1.jpg

Over ons

It's New, it's Mean and it Swings like a Machine.

Zoetgevooisde saxofoons, spetterend koper, een swingende ritmesectie en bovendien ook nog eens een fantastische zangeres, New Mean Swing Machine heeft het allemaal.

Het begon allemaal in 1988, toen Wim de Bos, saxofonist en docent aan de muziekschool in Delfzijl een leerlingenensemble oprichtte: de IVAK– Big Band.
 
Een prima initiatief dat hoe langer hoe meer muzikanten van buiten de muziekschool aantrok.
 
Het duurde dan ook niet heel erg lang voordat het orkest zich verzelfstandigde en voortaan door het leven ging als Bigband onder de naam:
 
New Mean Swing Machine
 
Ondertussen had het orkest in de Noordelijke contreien, maar ook over de grens in Duitsland een zekere naam en faam opgebouwd als een pittig swingend orkest, dat niet alleen een concertpubliek op het puntje van de stoel kon houden, maar ook de toehoorders stevig in beweging kon brengen in dansgelegenheden en bij openlucht festivals.
 
Zo werd het orkest bijvoorbeeld regelmatig benaderd door de Eems Dollard Regio om optredens te verzorgen als EDR Big Band.
Samenwerking met de legendarische dirigent/ arrangeur Sije Jasper leidde tot een geheel nieuw repertoire dat werd uitgebracht op een eerste CD.
 
Een tweede CD, "Everyday...", waarop weer een nieuwe dirigent, Steven Sluiter, zijn stempel zette, zag eind 2009 het licht, na een geslaagde toernee door de hele provincie in het jaar daarvoor. Met een beetje geluk kan deze CD nog verkregen worden. Tenminste, zolang de voorraad strekt......
 
New Mean Swing Machine
 
Nu, onder leiding van Peter Tjeerdsma, legt de Bigband zich toe op een uitgebreid repertoire dat loopt van dertiger jaren swing via latin jazz tot stevige rock, maar ook gevoelige ballads en blues komen met verve over het voetlicht.
Voor een spetterend concert, een zinderende danceparty of een plezierige muzikale omlijsting met sweet en swing bent u dus bij de New Mean Swing Machine aan het juiste adres.
кимоно для дзюдо
техника для кухни